top of page

Projekter

I Klædt På leverer vi en bred vifte af produkter som fx video, tekst og podcast. Vores produktioner har altid børn og unge som målgruppe.

Explainer-serie målrettet sårbare børn og unge

Kunde:

Videnscenter om Børneinddragelse og Udsatte børns liv.

Produkt:

Videoserie til børn og unge, der har en sag i kommunen.

Levering:​

  • Konceptudvikling og visuelt udtryk 

  • Videoproduktion

  • Materialer til print

For Videnscenter for børneinddragelse og udsatte børns liv (VBU) producerede vi i 2023 en explainer-serie om mødet med kommunen. Serien henvender sig til børn i alderen 12-17 år, der af den ene eller anden grund har en sag i kommunen, og derfor skal mødes med en rådgiver.

Videoerne kombinerer vigtige fakta med dynamisk klipning, unik grafik og animation og et velkendt ansigt. Vært på serien er nemlig Inge Thorup Agerholm, som mange børn og unge i målgruppen kender fra Ultra Nyt, hvor hun er tidligere nyhedsvært.

Videoserien skal bruges i forbindelse med implementeringen af Barnets Lov, formålet med dem er at forklare børn og unge, hvad det vil sige at  have en sag i kommunen, hvad der skal ske, hvilke personer de vil møde, og ikke mindst: Hvilke rettigheder de har.

Videoerne er lavet i et explainer-format, hvor vi kombinerer optagelser ude i virkeligheden – fra ”kommunen” - med optagelser i et studie, grafiske elementer og animation.

 

Det har været en fantastisk opgave at lave videoerne! Og absolut også udfordrende. Juraen skal virkelig være på plads, når vi fortæller om det her område, og samtidig er målgruppen ofte børn og unge i en sårbar situation. Vi er ærligt talt bare vildt stolte over resultatet!

 

Du kan se videoerne her hos VBU eller her hos Børns Vilkår.

 

Videnscenter for børneinddragelse og udsatte unge er et samarbejde mellem Børns Vilkår, Socialstyrelsen og VIVE.

Postkort til børn og unge med information om videoserie, der fortæller om at have en sag i kommunen. Illustrationer af børn og unge, mobil med video af tv-vært Inge Thorup
Postkort til børn og unge med information om videoserie, der fortæller om at have en sag i kommunen. Illustrationer af børn og unge, mobil med video af tv-vært Inge Thorup
Grafik og illustrationer til explainer-serie om at have en sag i kommunen. Videoer målrettet børn og unge. Hvad er en bisidder?

Videoserie til grønlandske børn og familier

Kunde:

Social- og Boligstyrelsen

Produkt:

Video-explainers til grønlandske børn og familier i Danmark.

Levering:​

  • Konceptudvikling og visuelt udtryk 

  • Videoproduktion

For Social- og Boligstyrelsen producerede vi i 2023 en explainer-serie målrettet børn og familier med grønlandsk baggrund. Serien handler om mødet med kommunen. Explainer-serien, der er i seks afsnit, henvender sig til børn i alderen 12-17 år, der af den ene eller anden grund har en sag i kommunen, og derfor skal mødes med en rådgiver.

 

Videoerne er en versionering af den danske explainer-serie om samme emne. Vi får præsenteret vigtige fakta for børn og unge ved hjælp af dynamisk klipning, unik grafik og animation, og endelig med en dygtig og sympatisk vært, der møder seerne helt i øjenhøjde. 

Vi er både utroligt glade for og stolte over resultatet. Videoerne er blevet supergode takket være det her hold:

Vært og konsulent: Maria Motzfeldt
Foto: Søren Brygman Poulsen
Klip: Mathias Christiansen
Grafik: Johan Wiklund
Projektledelse, tilrettelæggelse og instruktion: Turi Kjestine Meyhoff

 

Du kan se videoerne her hos Social- og Boligstyrelsen, og i blogindlægget her kan du læse mere om arbejdet med projektet.

Videopakke om blodprøver til 7-12-årige

Kunde:

Børn og Unge, Aarhus Universitetshospital Skejby

Produkt:

En formidlingspakke til børn fra 7-12 år. Pakken består af en explainer-video

samt en reportage video.

Levering:​

  • Konceptudvikling og visuelt udtryk

  • Tilrettelæggelse og  produktion

    • Reportagevideo

    • Explainervideo

Identifikation og fascination. Det er de to vigtigste værktøjer i vores videopakke til Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital.

Videopakken handler om blod og blodprøver, og her har vi leveret både en reportagevideo, hvor hovedpointen er at modtageren kan spejle sig i vores hovedperson, og en explainer, hvor der er fuld fart på lydeffekter og sjove visuelle greb.

 

Først: Identifikation. For det er bare et godt greb, når du skal formidle i børnehøjde. Giv din modtager én, der minder om dem selv, hvis følelser og tanker, de kan spejle sig i. I videoen for børn og unge  var vi heldige at få lov til at følge Mads, der skulle ind og have taget sin blodprøve nummer-ret-meget. ”Mere end 20, i hvert fald”, som han selv siger.


Men Mads kan godt huske, hvordan det var at skulle have lavet den første blodprøve. Det var svært. Og det er han rigtig god til at fortælle om. Samtidig kan han, med sin store blodprøve-erfaring, stille og roligt forklare, hvad der skal ske. Og han kan give nogle gode tips til, hvordan det bliver lettere at klare🙏

Derfor er han simpelthen så god som hjælper til andre børn, der er usikre på det der med blodprøven. . Du kan se hele videoen med Mads på AUH’s hjemmeside.

Barn venter på at få lavet en blodprøve. Video, der fortæller børn hvordan det er at få lavet en blodprøve. Formidling til børn og unge.
Dreng har fået lavet en blodprøve. Bioanalytiker. Video, der fortæller børn hvordan det er at få lavet en blodprøve. Formidling til børn og unge.

Og så var der det med fascination. For i videopakken er der også en explainer, der helt i børnehøjde forklarer, hvad der er meningen med en blodprøve. Her er Jacinta Madsen vært. 


Hele tankegangen bag explaineren er den gode gamle: Viden giver tryghed. Og viden giver mening. Når man ved lidt om, hvad der skal ske og hvorfor, så er det bare lidt mere trygt at lade sig kaste ud i noget nyt. Og så arbejder vi altså også med fascination som greb. For  blod er simpelthen bare fuldstændig utroligt genialt. Se explaineren lige her.

Explainer om blod og blodprøve. Tv-vært Jacinta Madsen fortæller om blod og blodprøver. Video til børn om blod.
Grafik i video til børn om blod og blodprøver. Blodåre med blod: Plasma, røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. Unikke illustrationer skabt af Johan Wiklund.
Video: Hvad er blod? Tv-vært Jacinta Madsen fortæller hvad blod er, og hvad det gør i kroppen. Video til børn og unge.
Grafik i video til børn om blod og blodprøver. Hvide blodlegemer forsvarer kroppen mod sygdomme.Unikke illustrationer skabt af Johan Wiklund.

Digitale indholdsuniverser til børn og unge

Kunde:

Strandbakkehuset Børne og Ungehospice

Produkt:

To indholdsuniverser målrettet henholdsvis børn og unge.

Levering:​

  • Koncept for website til børn

  • Koncept for website til unge

  • Tilrettelæggelse samt visuelle udtryk for begge sites

  • Indholdsproduktion: Tekst og grafiske elementer 

  • Videoproduktion 

Strandbakkehuset er Jyllands første børne- og ungehospice. Målgruppen er børn og unge, der har en alvorlig sygdom – og deres familier. Strandbakkehuset ønskede at skabe et online univers målrettet netop de børn og unge, der skal flytte ind på hospicet for at give svar og skabe tryghed. Siderne skulle vise, hvordan stedet ser ud, hvad man kan lave, og hvem de kommer til at møde, når de flytter ind.  Og give svar på de spørgsmål og bekymringer, der kan være svære, men nødvendige at tale om i en i forvejen utryg situation.

 

Ud fra det udviklede vi to undersider til Strandbakkehusets hjemmeside. Én målrettet børn og en anden målrettet unge, der skal flytte ind på Strandbakkehuset som enten patient eller pårørende. 

Gennem visuelle elementer som video, grafik og tekstindhold på hjemmesiden inviterer vi børnene og deres familier indenfor på Strandbakkehuset, så de ved, hvad der venter dem. Og når det gælder børn og unge, skal den viden være formidlet, så det både er til at forstå, og så man som barn eller ung får lyst til at se, læse eller høre budskabet, hvilket har været omdrejningspunktet i al indhold på hjemmesiden.

Se hjemmesiden målrettet børn her.

Se hjemmesiden målrettet unge her.

Den tegnede karakter Strut hjælper børn med at føle sig hjemme på Strandbakkehuset. Illustration skabt til at formidle til børn og unge.

Klimatorium ∘ Børnenes Klimamøde

Undervisningsforløb om klima og innovation

  • Konceptudvikling og visuelt udtryk

  • Indholdsproduktion  

  • Videoproduktion 

  • Event

 

I undervisningsforløbet, som er skabt for Klimatorium, præsenteres eleverne for vigtig viden om klima, klimaforandringer og klimaløsninger i et lettilgængelig univers med blandt andet videoer, der lægger op til masser af bevægelse.

Eleverne skal igennem spændende quizzer og opgaver, der skal løses i grupper. Og de bliver ført igennem en sjov og lærerig samskabelsesproces med idégenerering, idéudvikling, byggeri og præsentation af deres bud på en god klimaløsning.

Undervisningsmaterialet og de 10 explainer-videoer kan du se lige her. 

Klimatorium instagram

Klimatorium ∘ Kommunikation til og med unge på Instagram 

Udvikling af koncept for Klimatoriums profil på Instagram samt løbende drift i en opstartsperiode.  

  • Konceptudvikling inkl. arbejde med fokusgruppe  

  • Udvikling af visuel identitet 

  • Indholdsproduktion: Tekst og grafik 

  • Løbende drift af Instagram-profil 
     

Klimatorium er Danmarks internationale klimacenter. Centerets mål er at være mødested for en demokratisk debat og vidensdeling om forebyggelse og tilpasning til de klimaudfordringer, vi står overfor.

 

Klimatorium vil gerne blive bedre til at nå de unge og skabe dialog omkring den grønne omstilling. I samarbejde med klimacentret udviklede vi et koncept for en Instagram-profil målrettet unge i alderen 16-24 år. På profilen kommunikeres på engelsk, da Klimatorium gerne vil understrege centrets internationale profil.  

I udviklingen af profilen har vi lagt vægt på at skabe et univers, der er æstetisk lækkert, iøjnefaldende og genkendeligt. Visuelt bæres formidlingen af en fast farveprofil, en anderledes skrifttype og en række karakteristiske ikoner og GIFs. 

På profilen postes indhold inden for fire emnekategorier: Explainers, aktualitet, Det Sker på Klimatorium og gode eksempler på klimaløsninger.  Samtidig har vi i konceptet lagt vægt på, at det skulle være nemt at drive en aktiv profil med et relativt lille tidsforbrug – så det også kan fungere i en travl hverdag. 

Omdrejningspunktet er at gøre klimaformidling forståeligt, interessant og inspirerende. Det skal være et online rum, der inviterer til dialog, håb og handling. 

Link til Klimatoriums Instagram

Billede med formidling af klima til unge.
Billede med formidling af klima til unge.
Billede med formidling af klima til unge.

Nordisk Ministerråd ∘ Pjece til børn og unge

Formidling om Nordisk Ministerråds rolle for børn og unge i hele Norden

  • Konceptudvikling

  • Samarbejde med fokusgruppe 

  • Indholdsproduktion

 

Nordisk Ministerråd har en klar vision; Norden skal være det bedste sted for børn og unge. I arbejdet med børn og unge ønsker Nordisk Ministerråd, at børn og unge i trives, at de kender deres rettigheder, og ved hvordan de skal udøve rettighederne i praksis. Først og fremmest kræver det, at børn og unge har kendskab til Nordisk Ministerråds vigtige rolle for dem.

Derfor indgik Nordisk Ministerråd et samarbejde med Klædt På i bestræbelserne på at styrke kendskabet og formidlingen om Nordisk Ministerråds rolle for børn og unge i hele Norden.

Med inddragelse af Klædt På har det nordiske samarbejdsorgan fået hjælp til at formidle og kommunikere om gode levevilkår, rettigheder og indflydelse - ikke bare i øjenhøjde, men i børnehøjde.

Som en del af opgaven afholdt vi en række fokusgrupper med en fast følgegruppe af børn i målgruppen. Det arbejde kan du læse mere om i artiklen her.

Du kan se hele publikationen lige her.

Pjece til børn om Nordisk Ministerråd. Forklarer svære begreber for børn.

Lemvig Kommune ∘ Klimahandlingsplan 2020

Formidling af Lemvig Kommunes klimahandlingsplan til både børn og voksne

  • Indholdsproduktion 

  • Videoproduktion

 

Lemvig Kommune er godt i gang med den grønne og bæredygtige udvikling. De ønsker at forstærke kommunens indsats for en klimavenlig fremtid, der hele tiden mindsker udledningen af CO2. Lemvig Kommune var blandt de 20 første kommuner udvalgt i et DK2020-projekt støttet af Realdania. De skulle derfor udarbejde en klimahandlingsplan for at understøtte Paris-aftalens mål i Danmark, om at holde den globale temperaturstigning under 2 grader.

 

Alt dette ønskede kommunen også at formidle til børn, for selvom mange af tiltagene i klimahandlingsplanen er komplicerede og svære at forstå, så er det deres fremtid, det handler om og derfor også vigtigt at se og forstå hvad det er. Samtidig kan de se, at de voksne faktisk tager problemet alvorligt og handler derefter. Og det giver da håb om en bedre fremtid. 

For at nå ud til børnene, lavede vi en let tilgængelig video, der forklarer klimaforandringerne og -udfordringerne, men også beskriver klimaindsatsen – alt det i børnehøjde. 

Det er dog ikke kun børn, der har brug for at få tingene forklaret, så de er til at forstå. Derfor har vi også hjulpet Lemvig Kommune med at formidle klimahandlingsplanen i pjeceform - forståelig for helt almindelige voksne mennesker. 

Du kan se videoen lige her.

Og pjecen til de voksne lige her.

Klima for børn. Klimahandlingsplan forklaret til børn. Explainer om klima til børn med tv-vært Maja Adjoa.
Billede af klimahandlingsplan. Klima, der er til at forstå. Klimatilpasning.

Naturmødet ∘ Naturjagten

Landsdækkende online- og fysisk event om natur for 4. og 5. klasses elever.

  • Konceptudvikling 

  • Konsulentbistand

  • Undervisningsmateriale

  • Manuskript til videoproduktion

 

Naturjagten er en del af Naturmødet og er en åben skole-aktivitet for 4. og 5. klasser. I alt blev 3400 skoleelever landet over sendt ud for at rode i jord og kigge under træstubbe - på jagt efter arter i den danske natur. Og de fandt mere end 1000 arter.

Naturjagten er et virkeligt godt eksempel på, hvordan man kan kombinere en digital event - der nåede ud til hele landet - med masser af bevægelse, selvstændigt arbejde og aktiv inddragelse af eleverne.

Du kan læse en omtale af begivenheden her.

Naturjagten var et hybridt koncept til børn på Naturmødet. Naturformidling til børn.

Børneavisen ∘ Artikler og styring af projekter

Børneavisen gør verden lettere at forstå med nyheder der giver mening for børn. 

  • Projektledelse

  • Interview og udarbejdelse af artikler

 

Børneavisen hjælper læserne med at forstå den verden, de lever i. Gennem artikler om både det sjove og underholdende, men også det mere seriøst og alvorlige, forbereder de børnene på samfundsdebatten. Det går perfekt i spænd med vores ønske om at gøre børn bedre i stand til at navigere i verden og deres eget liv ved at gøre dem klogere på begge dele. 

Børnene bliver ofte inddraget i Børneavisens artikler, og det var også tilfældet på de to større satsninger, vi har hjulpet med: En artikelserie om skærmforbrug og -vaner i familien - og dækningen af Folketingsvalget i 2019.   

Carelink

Carelink ∘ Informationsmateriale om Covid-19 selvtest

Instruktionsmateriale til Covid-19 selvtest

  • Videoproduktion 

  • Indholdsproduktion til manual og Q&A

  • Grafisk produktion

Carelink havde i forbindelse med opgaven omkring selvtest af skoleelever brug for hjælp til at udarbejde instruktionsmaterialer, der kunne forklare og visualisere, hvordan en selvtest skulle gribes an. Derfor udarbejde vi i Klædt På en Q&A med svar på de ofte stillede spørgsmål, en række grafikker med instruktioner samt bidrag til en video, der blev sendt ud på landets skoler. 

Formidling om corona til unge. Pjece og video om corona til unge.
Formidling om corona til unge. Pjece og video om corona til unge.
Formidling om corona til unge. Pjece og video om corona til unge.

Skoleliv i Nepal ∘ Global Girls

Oplæg om arbejdet med at skabe online-indhold for og med børn 

Skoleliv i Nepal er en landsdækkende dansk forening, der brænder for at give fattige og socialt udsatte mennesker i Nepal bedre muligheder. De ønsker at give børn og unge et mere nuanceret billede af andre unge i verden. Derfor har de startet projektet Global Girls, hvor piger i Nepal og Danmark lærer om hinanden gennem små film optaget med mobiltelefonerne. 

Klædt På hjalp med at gøre de unge frivillige, der skal hjælpe og guide pigerne, klar til at stå med de udfordringer, der er ved at være aktiv på de sociale medier - især som barn og ung. 

De fik derfor redskaber til: 

  • Hvilke grundlæggende regler, man skal følge online 

  • Hvordan man kan støtte op om at reglerne bliver fulgt 

  • Hvad man kan gøre, hvis nogen oplever noget ubehageligt 

  • Hvordan vi kan forholde os til, at det, vi skriver online, kan opfattes anderledes, end når vi taler sammen IRL. 

UngOdense ∘ Oplæg og workshop om some-kommunikation til børn og unge 

Fagligt oplæg og workshop om fordele og ulemper ved brug af sociale medier til en ung målgruppe. Workshoppen indeholdt: 

  • Arbejde med konceptudvikling: Formål, målgruppe, form og indhold 

  • SoMe-Status: Hvor er børnene og de unge i dag? Og hvor er de ikke? 

  • Tips og tricks: Hvad er do’s and dont’s når det kommer til unge på de sociale medier 

  • Den gode hverdag: Faste greb og indholdsplaner 
     

Formålet med oplægget var at skabe samtale og refleksion omkring brugen af sociale medier hos UngOdense. Sociale medier er det oplagte sted at kommunikere til og med børn og unge om centrenes tilbud, men det kræver også ekstra hensyn og overvejelser, at lægge kommunikationen ud online.   

Tilbagemeldingerne fra deltagerne lød blandt andet: 

 

“Der var en god rød tråd og gruppearbejdet var fedt.” 

“Det er fedt at have en oplægsholder, som rent faktisk ved, hvad hun snakker om.” 

bottom of page